Akcija kompanije Mozzart

Prošao humanitarni tiket Duška Pijetlovića

  • 24.08.2018. 13:04

Vaterpolista Duško Pijetlović pokazao se kao odličan prognozer rezultata sportskih mečeva i u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“ zaradio 571 KM. Zlatni vaterpolista odlučio je da osvojeni novac donira Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići iz Fojnice.

Iz centra za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje i produženo liječenje, te rehabilitaciju, objašnjavaju da im je kompanija Mozzart ukazala veliku čast time što je za primaoca donacije izabrala upravo njihov centar.

"Osim kompaniji Mozzart, zahvalni smo i vaterpolisti Dušku Pijetloviću. Svojim dobročinstvom pokazuju da postoje organizacije i pojedinci koji misle o osobama sa smetnjama u duševnom razvoju i zdravlju. Pored toga što nam je novac zaista važan i neophodan za funkcionisanje, ova donacija za nas ima i veliku simboličnu vrijednost, jer pokazuje da nismo zaboravljeni", rekla je Nada Sušić Sijerčić, direktor Zavoda.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići je centar za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje i produženo liječenje, te rehabilitaciju osoba sa smetnjama u duševnom razvoju i smetnjama u duševnom zdravlju. Osobama koje borave u ovom centru nije prijeko potrebno bolničko liječenje ili je ono završeno, a iz određenih opravdanih razloga ne postoje uslovi stalnog boravka u vlastitoj porodici i socijalnoj sredini. 
Mozzartov humanitarni karavan, koji kroz Srbiju uspješno putuje skoro dvije godine, u septembru 2017. godine stigao je i do nas. Naime, kompanija Mozzart svakog dana obezbjeđuje ulog od 50 konvertibilnih maraka za sastavljanje humanitarnih tiketa, a eventualni dobitak se usmjerava ka organizacijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini.

"Briga o društvenoj zajednici je veoma visoko na našoj ljestvici prioriteta. Jedan od strateških ciljeva kompanije Mozzart jeste upravo razvoj filantropije, individualne i korporativne. Želimo da budemo primjer i ostalim uspješnim privrednim subjektima da ulažu u bolji i kvalitetniji život svojih sugrađana, zbog čega su plemeniti listići kompanije Mozzart krajem prošle godine prevazišli granice Srbije i stigli i u Bosnu i Hercegovinu. Nastavićemo da starima, bolesnima i mnogima kojima je pomoć preko potrebna dokazujemo da nisu zaboravljeni", istakla je Tamara Kantar iz kompanije Mozzart.

U okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“, jedanaest plemenitih kladilaca koji su bili uspješni u prognoziranju ishoda sportskih mečeva, su donirali ukupno 4.553,00 KM, odnosno poklonili ih humanitarnim organizacijama i ustanovama širom zemlje. Među njima su Udruženje „Mozaik prijateljstva“ Banjaluka, Udruženje „Kolijevka“ Gacko, JU Centar "Zaštiti me" Banjaluka, Dom za starija lica „Zlatni lug“ Derventa, Dom za penzionere i stara lica Lukavica - Istočno Sarajevo, Gerontološki centar Banjaluka, HO „Partner“ Banjaluka, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica...