Izmjena saobraćaja im donijela probleme

Banjalučki taksisti nezadovoljni, kreću u protest

  • Izvor: ATV
  • 03.01.2024. 08:47

Izmjene saobraćaja u Banjaluci donijele su nam brojne probleme, kažu taksisti u najvećem gradu Srpske.

Promjenom režima saobraćaja u centru grada ukinuta su brojna taksi stajališta, a na njihove zahtjeve, kažu nisu uvažili iz Gradske uprave, pa će upravo zbog toga danas izraziti svoje nezadovoljstvo. 

U 9 časova će banjalučki taksisti da krenu od "Malte" pa sve do centra i kako su najavili, sat vremena će da se voze kroz grad kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo situacijom.

"Tri sekcije su odlučile da naprave blokadu grada od 9 do 10 časova. Jedan sat upozorenja za Gradsku upravu, da bi konačno riješili naše probleme, jer evo mi prvi radni dan moramo ići u proteste da bi uspjeli da dođemo do štandova koje nam je oduzela GU. 31 ukupno stajališta u centru grada i 8 zajedničkih stajališta na kojim stojimo sa drugim udruženjima. Bilo je obećanje iz GU, nismo mi pritiskali jer se radi spomenik, imali smo razumijevanje, da bi nam dva dana pred Novu godinu rekli, nema od toga ništa", rekao je za ATV Dragan Purišić predsjednik "Banjalučkog" taksija.

Ako ne dobijemo povratni odgovor nakon današnjeg protesta, naredni korak je da sva udruženja idu u totalnu blokadu i obustavu rada, rekao je Purišić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.