Najveći grad Srpske

Banjaluka obilježava Dan grada

  • Izvor: ATV
  • 27.04.2023. 19:22

Beograd i Banja Luka su dva bratska grada, koji se iz dana u dan, razvijaju i napreduju i poželjne su destinacije za život, poručeno je poslije sastanka predsjednika Republike Srpske i gradonačelnika Beograda. Milorad Dodik i Aleksandar Šapić, kažu da uzajamna ljubav i poštovanje srpskog naroda u dva grada ne mogu da se sakriju.

"Danas sam u prilici da budem gradoančelnik Beograda, mislim prestonice svog, cjelokupnog srpskog naroda, a ne samo Beograđana. Beograd će uvijek biti otvoren i dobrodošao za sve ljude svih nacija, vjera, naravno za sav srpski narod sad polako izrasta u epicentar i u pravu metropolu", rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda.

"Ponosni smo na snagu koju Beograd, kao grad, i Srbija kao država pokazuju i sve ono što se čini sa naše strane izaziva zadovoljstvo. Drago mi je da postoji partnerstvo i bratski odnosi Beograda i Banja Luke i to treba da se nastavi", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Zadovoljstvo saradnjom i bratskim odnosom, na obilježavanje Dana Grada Banja Luka, nisu krili gradonačelnici Beograda i grada na Vrbasu. Bio je ovo prvi zvanični susret dva gradonačelnika. Šapić kaže da uvijek posebno emotivan kad dođe u Banju Luku i Republiku Srpsku.

Granice između Banja Luke i Beograda ne postoje, kao ni granice između Srbije i Republike Srpske, poruka je koja se čula poslije susreta dva gradonačelnika. 

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.