Dobre vijesti stižu i za penzionere

Burna vanredna sjednica: Besplatan javni prevoz za višečlane porodice!

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:24

Javni prevoz biće besplatan za višečlane porodice. Odluka je to Skupštine grada Banjaluka.

Dobre vijesti stižu i za penzionere. Punu cijenu autobuskih karata neće plaćati. Praksa subvencija se ipak nastavlja. 

"Najzad evo nakon velikih pregovora, dogovora, uspjeli smo da dođemo do našeg cilja, da postignemo ono za šta smo danas i došli", kaže Jovan Radovanović iz Udruženja "4+".

Javni prevoz biće besplatan i za osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Na prijedlog kluba odbornika SNDS-a, podrška ostalih, nije izostala.

"Trebamo im olkšavati život, omogućavati da kvalitenije funkcionišu u ovome gradu, prije toga smo povećali kazne za parkiranje, predložićemo da ta sredstva se vrate tim udruženjima i tim sportskim klubovima i evo kada se doda da će sve te kategorije imati bespltana javni prevoz, mislim da je urađena jedna poprilično dobra stvar, kaže Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka.

"Naš plan nisu samo porodice sa 4 i više djece, nego porodice sa troje i više djece, naš plan nisu samo penzioneri sa najnižom penzijom nego svi penzioneri i to planiramo da sprovedemo već kroz nekoliko mjeseci", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Usvajanju odluka, prethodila je višečasovna rasprava. Ali, ne u sali, nego u hodniku zgrade Gradske uprave. Kao i do sada, glavni akteri gradonačelnik Draško Stanivukovići i Bojan Kresojević, gradski menadžer, sa jedne strane i Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka sa druge strane. 

Međutim, članovi Udruženja 4+ od svojih prava, nisu htjeli odustati.

Oni koji su kupili karte za septembar po punim cijenama, grad će refundirati. Banjaluka je dobila zvanično i direktora Doma zdravlja. Drugi je to mandat Nevene Todorović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.