Ministarstvo demantovalo medijske natpise

Dvorana "Starčevica" nije u vlasništvu OŠ Branko Radičević

 • Izvor: ATV
 • 12.02.2024. 16:47

Pojedini mediji iz Republike Srpske poturili su u javnosti lažnu vijest da je koncert Baje Malog Knindže održan u Osnovnoj školi Branko Radičević u Banjaluci, a njihove navode demantovalo je Ministarstvo prosvjete i kulture.

"U vezi sa medijskim izjavama oko organizovanja koncerta u Sportskoj dvorani „Starčevica“ navodimo da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije dalo nikakvu saglasnost za održavanje koncerta niti je moglo dati budući da je objekat u nadležnosti Javne ustanove Sportski centar „Borik“ Banjaluka. Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Banjaluke koristi besplatno navedenu dvoranu u vlasništvu grada Banja Luka zbog činjenice da se ista nalazi u neposrednoj blizini škole i da se u istoj na kvalitetniji način mogu organizovati časovi fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u odnosu na druge raspoložive prostorne kapacitete škole", saopšteno je iz Ministarstva.

Sa druge strane, pojedini mediji su bez provjere poturili informaciju da je koncert povodom Dana državnosti Srbije čiji je pokrovitelj bio profesor dr Vlado Đajić, održan baš u školi.

Na račun toga su kontaktirali i roditelje čije su brojne osude prenijeli.

Ovaj kako su ga nazvali "skandal bez presedana", ipak će se pripisati tim medijima.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina