Aleksandar Zolak

Ginekolog na čelu banjalučkog "Vodovoda“

  • Izvor: ATV
  • 12.03.2024. 19:21

Ginekolog na čelu "Vodovoda“, student na čelu grada - u Banjaluci je, izgleda, sve moguće. Građani su mislili da je u pitanju šala, ali je doktor Aleksandar Zolak juče i zvanično preuzeo funkciju v.d. direktora Vodovoda.

Ovo su samo neki od komentara na društvenim mrežama: 

"Draško postavlja ginekologa na čelo 'Vodovoda'. Vjerovatno misli kad pukne vodenjak da to ima veze sa vodom. A šta se i radi.“

"Zna li se kad mu počinje mandat da mu pošaljem ženu na pregled u vodovod...“

"Banjalučkom 'Vodovodu' pukao vodenjak...“

Skandal trese evropski fudbal: Trojica reprezentativaca izbačena iz tima zbog homofobije!

Skandal trese evropski fudbal: Trojica reprezentativaca izbačena iz tima zbog homofobije!

Podjednako su iznađeni i u gradskoj skupštini, kažu do sada su od gradonačelnika nebrojeno puta doživjeli nepoštovanje zakona, sada i nepoštovanje struke.

"Meni je to zastrašujuće. To je kao da ja diplomirani ekonomista, sutra postanem slikar a ne znam to da radim. Mislim da se napokon mora uključiti struka u gradsku administraciju, ne mogu svi da vode JP, ne mogu svi da pišu i da slikaju. Želim javno da pitam da li je ginekolog na čelu 'Vodovoda' ekspert za rješavanje problema naših građana?“, rekao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac.

Jeste, kaže Draško Stanivuković. Smatra da obrazovanje nije presudno, poučen svojim primjerom. 

"Vi možete imati sto Oksforda i Kembridža, ako nemate dara da budete menadžer, dakle direktor je menadžer, doktor Zolak je obrazovan čovjek koji ima iskustva više od 6-7-8 godina u vođenju najvećih agencija“, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

Mina otkinula testise lovcu: Pored tijela pronađen čudan alat

Mina otkinula testise lovcu: Pored tijela pronađen čudan alat

A ima iskustva i u aferama, podsjeća prvi čovjek gradske skupštine. Saučesnik je, kaže, Stanivukoviću u aferi kiseonik. 

"Taj čovjek je iznio papire Drašku Stanivukoviću vezano za aferu kiseonik. Taj čovjek je napravio situaciju da ona bolnica u vrijeme korone dobije samo onaj šator, a da ne dobije svu ostalo potrebnu opremu unutra, taj čovjek je bio spreman da to sve uradi građanima i Banjaluke i Republike Srpske“, kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

A u "Vodovodu“ ostaju brojni problemi, uglavnom finansijske prirode, koje nije riješio ni prošli direktor Duduković, u kojeg se Stanivuković kleo da je "vrstan" ekonomista. Nije riješen ni problem vodosnabdijevanja u brojnim naseljima samo nekoliko kilometara od centra. Sve te rupe sada treba da zakrpi upravo doktor Zolak.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.