Gradska uprava

Nakon zimske pauze ponovo u funkciji "Bl bajk"

  • 31.03.2019. 08:53

Javni sistem za iznajmljivanje bicikala u Banjaluci "BL bajk", poslije zimske pauze, od sutra će ponovo biti u funkciji, najavljeno je iz Gradske uprave.

Uz postojeća četiri, "Bl bajk" će ove godine biti proširen još jednom stanicom za bicikle u naselju Obilićevo, uz Istočni tranzit na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske. 

Iz nadležnog gradskog odjeljenja podsjećaju da na postojeće četiri lokacije građani imaju na raspolaganju ukupno 30 bicikala. 

Stanice za bilickle nalaze se u centru grada – Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, preko puta zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka "Akvana", u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla" i u Parku Mladen Stojanović. 

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u ovoj godini dodatno će se raditi na proširenju mreže biciklističkih staza. 

Najveći projekat odnosi se na izgradnju bicilističke staze na Istočnom tranzitu, od kružnog toka kod Rebrovačke crkve do stadiona Fudbalskog kluba "Naprijed". 

Biciklistička i pješačka staza biće izgrađene od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulavara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu, gdje će biti i led rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice Cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija. 

U planu su i intervencije na sanaciji postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:55 Noćni program

    Noćni program