Banjaluka

Ninković: Kružna raskrsnica kod 'Еkvatora' izgrađena nelegalno

  • Izvor: SRNA
  • 11.03.2024. 16:23

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je danas da je kružna raskrsnica u centru grada, kod tržnog centra "Еkvator", izgrađena nelegalno, jer je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju ukinulo građevinsku dozvolu.

Ninković i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, te još nekoliko odbornika organizovali su zbog toga protest kod sporne kružne raskrsnice.

Predsjednik Skupštine grada je naveo da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izgradio kružni tok uprkos upozorenju Republičkog inspektorata.

"On nema nikakav valjan papir niti građevinsku dozvolu i, nažalost, pretvorio je grad u gradilište koje je neplansko, van svakog regulacionog plana", izjavio je Ninković novinarima.

On je rekao da nije neko ko bi nešto rušio niti je SNSD organizacija koja je rušilačka, ali da žele ukazati da Stanivukovićev način rukovođenja gradom ne doprinosi nikome.


Poznato kada se nastavlja isplata štete za afričku kugu: Еvo ko će je dobiti

Poznato kada se nastavlja isplata štete za afričku kugu: Еvo ko će je dobiti

Ninković je istakao da je nelegalno srušena i Krajiška kuća, za šta je podneseno više krivičnih prijava.

"Očekujem da nadležno tužilaštvo pokrene postupak, a Ministarstvo unutrašnjih poslova istraži ko je to srušio, po čijem nalogu i ako je Stanivuković inspirator svega ovoga onda zaista mora i da odgovara", naglasio je Ninković.

On je dodao da će o ovom pitanju tražiti sastanak i sa direktorom Inspektorata, ali i Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa da bi vidjeli u kojoj fazi je zaštita bunara iz srednjeg vijeka na toj lokaciji.

Ninković je naveo da je izmjena režima saobraćaja sa kružnom raskrsnicom kod "Еkvatora" građane Banjaluke koštala pet miliona KM.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.