ATV

Banjaluka

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

  • 07.11.2023. 14:13

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da je podnio Okružnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog "osnovane sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, kao i zloupotreba u postupku javne nabavke u vezi sa izgradnjom objekta osnovne škole u naselju Ada".

"Tražio sam od gradske administracije dokaze do petka o tome da li je potrebna nova javna nabavka za školu u Adi, ali nisam dobio", rekao je Ninković nakon što je u Okružnom tužilaštvu predao krivičnu prijavu protiv Stanivukovića.

On je rekao da traži od tužilaštva da obavi svoj posao i sve detaljno istraži, te da time pokaže da postoje zakoni i da niko ne može pobjeći od svojih postupaka.

Na pitanje novinara da li je zvanično od gradonačelnika Banjaluke tražio dokumentaciju da li je nova javna nabavka neophoda ili je to učinio samo putem medija, Ninković je odgovorio kratko da je to uradio samo putem medija.

Prema riječima Ninkovića, bez ikakve najave i pitanja gradonačelnik je raspisao novu javnu nabavku za osnovnu školu u Adi, koja već uveliko radi.

On je naveo da je danas podnio krivičnu prijavu, kako je i obećao.

"Podsjetiću da su /savjetnik gradonačelnika/ Milada Šukalo i /načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka/ Boriša Mandić potpuno nevješto pokušali da odbrane gradonačelnika", ocijenio je Ninković.

(Foto: Srna)

Pratite nas i putem Vibera