Predsjednik Skupštine

Ninković radnicima Gradske uprave: "Lično ću se boriti da vam se plate povećaju za 300 KM"

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 29.09.2023. 19:42

Radnici Gradske uprave i dalje čekaju povećanje plata u iznosu od 150 KM, a do koga nije došlo jer je Draško Stanivuković protivzakonito povećao plate za 16 svojih najbližih saradnika. Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković zatražio je od gradskog menadžera Bojana Kresojevića zapisnik inspekcije Ministarstva finansija kako bi se utvrdili ovi navodi, međutim Kresojević i dalje krije zapisnik kao zmija noge.

Nakon što je Kresojević na sve načine opstruisao Ninkovićevu potragu, naredio je predsjedniku Sindikalne organizacije grada Banjaluka Radislavu Gojkoviću da sazove sastanak i priprijeti radnicima, međutim kako Banjalučke priče saznaju, Gojkoviću zastrašivanje nije prošlo, umjesto toga članovi Sindikalne organizacije su mu dali ultimatum da im do ponedjeljka dostavi zapisnik na uvid.

Podsjećanja radi, predsjednik Skupštine grada juče je kazao kako će se lično boriti da radnicima u Gradskoj upravi plata bude povećana za 300 KM.

Ninković je juče podsjetio banjalučku javnost da je Klub odbornika SNSD-a zatražio povećanje plata radnicima Gradske uprave, a da su ta sredstva iskorištena za povećanje plata gradonačelnikovim saradnicima.

Predsjednik Skupštine grada obratio se i svim radnicima Gradske uprave rekavši kako se krivična prijava nije odnosila na svih 400 zaposlenih, već samo na 16 kojima je protivzakonito povećana plata i kazao kako ih niko ne smije plašiti, pa ni predsjednik Sindikalne organizacije Radislav Gojković, a koji je jedan od 16 Stanivukovićevih saradnika kome je protivzakonito povećana plata.

"Nemojte dozvoliti da vas prepadaju. Nemojte podleći pritisku ove vrste da mi radimo nešto protiv radnika. Podsjetiću vas da smo mi izglasali zaključak kojim smo tražili povećanje za 150 KM za sve radnike, a oni su taj novac iskoristili kako bi povećali sebi plate više nego što im pripada", zaključio je Ninković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: