ATV

Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Ninković: Stanivuković je ponovo lagao

  • Izvor: ATV
  • 20.11.2023. 19:47

Sjednica banjalučke gradske skupštine zakazana je 30. novembra u 9 časova. Nakon prošlog neuspjelog pokušaja sjednice kolegijuma, na današnjoj se raspravljalo o 53 tačke, od kojih 24 nisu dobile podršku. Gradonačelnik ponovo upire prst u skupštinsku većinu, tvrdeći da je predložio 63, ali da su 34 skinute.

"Na kolegijumu ništa novo, je li? Skinuto je preko 55% tačaka dnevnog reda, dakle više od 50%. Više od pola onog što smo predložili ne može da bude na dnevnom redu. Onda su ćutali, ja sam ih propitivao, ali gospodo zašto to skidate? Ćute, ćute, ćute", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Na odgovor prvog čovjeka gradske skupštine nije dugo čekao. Ljubo Ninković tvrdi da je bilo drugačije. 

"Moram ispraviti gradonačelnika, opet je slagao. Mi smo imali 53 tačke kojima smo rasptavljali i 24 tačke nisu dobile podršku. Od tih 24, čini mi se 20 je onih koje konstantno šalju, kako bi imali razloga da dođu ovdje pred kamere i jauču", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Bilo kako bilo, pred odbornicima će se naći 29. tačaka koje su dobile podršku skupštinskog kolegijuma. Među njima je i Nacrt budžeta za 2024. godinu.

Pratite nas i putem Vibera