Radovi traju

Pogledajte kako izgleda banjalučka ulica u kojoj će biti jednosmjeran saobraćaj

  • Izvor: ATV
  • 05.11.2023. 12:56

Novi režim jednosmjernog saobraćaja u centru Banjaluke će u funkciji biti već od sutra, a glavna saobraćajnica, odnosno Ulica Kralja Petra I Karađorđevića, je spremna da za novi režim.

Radovi traju već nekoliko dana, pa je i saobraćaj u dijelu ulica koje ulaze u novi režim djelimično ili potpuno obustavljen ovog vikenda,

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sinoć je ponovo obišao radnike koji rade na iscrtavanju signalizacije, radi uspostavljanja novog režima jednosmjernog saobraćaja.

On je rekao da novi koncept saobraćaja donosi brojne pogodnosti za Banjalučane.

Od ponedjeljka jednosmjerni saobraćaj u centru Banjaluke, šta kaže gradonačelnik?

Od ponedjeljka jednosmjerni saobraćaj u centru Banjaluke, šta kaže gradonačelnik?

„Naše službe i vrijedni radnici rade u punom kapacitetu kako bi od ponedjeljka zaživio novi koncept saobraćaja u našem gradu koji donosi brojne pogodnosti kako pješacima, tako i biciklistima, vozačima, ali i korisnicima javnog prevoza“,  kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, kada je riječ o aktivnostima koje se trenutno izvode u centru grada, one podrazumijevaju sljedeće: kompletno iscrtavanje nove horizontalne signalizacije i brisanje već postojećih linija (prvi put se radi u gradu i za šta će biti angažovane posebne mašine), postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te će se započeti sa jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Snažno nevrijeme i olujni vjetar u Banjaluci

Snažno nevrijeme i olujni vjetar u Banjaluci

Takođe, biće obilježene biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, postavljen „pametni semafor“.

U Gradskoj upravi kaću da je formiranje jednosmjernog odvijanja saobraćaja u glavnoj saobraćajnici jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanje odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, odnosno mjera koja će doprinijeti boljem odvijanju saobraćaja i razvoju javnog prevoza i biciklističkog saobraćaja, a što i predstavlja viziju razvoja grada po principima održive urbane mobilnosti.


(Foto: TOK TV)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: