Branko Crnogorac

"Subvencionisanje vrtića se stavlja u istu ravan sa infrastrukturnim projektima"

  • Izvor: ATV
  • 31.01.2024. 09:56

Branko Crnogorac, predstavnik roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove, rekao je za ATV Jutro da za njihovu poziciju nije bilo mnogo razumijevanja u Gradskoj upravi.

"Mi smo juče održali sastanak, nije bilo mnogo razumijevanja za našu poziciju. Na kraju jesmo donijeli neki zaključak, ali čini se da ni sama Gradska uprava ne vjeruje da će to biti moguće, odnosno da će to gradska Skupština prihvatiti", rekao je Crnogorac.

On je istakao da je ono što je problematično što se čini da zaista ovom pitanju niko ne poklanja dovoljno pažnje.

"Trošak za djecu, ako se to može zvati tako, stavlja se u istu ravan sa infrastrukturnim projektima, fontanama, mostovima, parkovima, razmišlja se o Banjaluci kao o nekoj turističkoj prestonici dok neke osnovna životna pitanja nisu riješena", rekao je Crnogorac.

On je istakao da iz Gradske uprave, očigledno ne vide, razlog da roditelji zajedno sa vlasnicima privatnih preduzeća nastupaju povodim ove inicijative.

"Mi smatramo da je to jedan savršen spoj jer nikome nije u cilju da ima klijente koji su svakoga mjeseca na rubu egzistencije i razmišljaju da li da taj mjesec ostaje dijete u vrtiću ili ne. Ništa se ne može riješiti odjednom, ali ovaj početni impuls nije dobar", rekao je Crnogorac.

Crnogorac je istakao da će roditelji danas održati sastanak sa predstavnicima gradske Skupštine, od kojih makar deklarativno imaju podršku za ovu inicijativu.

"Obećali su da će našu tačku staviti na narednu sjednicu Skupštine, da imamo podršku za sve zahtjeve, pa vidjećemo danas poslije sastanka da li je to zaista tako", jasan je Crnogorac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: