Banjaluka

Radnici "Akvane" ušli u Gradsku upravu

  • Izvor: ATV
  • 11.04.2024. 19:02

Iako je u fokusu današnje vanredne sjednice banjalučke Skupštine trebala biti rasprava o prijedlogu odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila Dana grada, sve se, po već viđenom scenariju, pretvorilo u haos.

Radnici "Akvane" predvođeni gradonačelnikom, ušli su u Gradsku upravu, nezadovoljni što odbornici nisu u dnevni red uvrstili i rješavanje pitanja zaposlenih u ovom preduzeću.

Stanivuković ponovo poziva na proteste, za probleme u "Akvani" krivi odbornike, a kao i uvijek, kada nije po njegovom ne libi se da iskoristi teške riječi.   

- Za mene moraš biti mangup, politička štetočina, politički neodgovoran, ljudski nemaran, potpuno odsustvo empatije i emocija - rekao je Stanivuković.

Jedini interes za koji se gradonačelnik grčevito bori u slučaju "Akvane" je ličini, stiže mu odgovor iz Gro SNSD.

Priliku da neplaćene obaveze izmiri imao je iz kredita odobrenog još prethodne godine, ističe odbornik Bojan Pećanac.

Kaže da Skupština nikada nije bila kočnica. 

- Javnost mora da zna razmatrali o određenim temama, da uopšte nismo dobili nikakvu dokumentaciju, a radnici "Akvane" ne trebaju da se brinu, naći će se način za samo rješavanje, ja sam danas i pričao sa radnicima, izašao pred njih i prokomentarisali smo tu svu situaciju - kaže Pećanac.

Skupštinska većina ističe da je "Akvana" preduzeće od vitalnog značaja za Banjaluku i da se u njemu godišnje obučava na hiljade mališana. Njihov prijedlog je, da Skupština donese odluku o zajmu prema "Akvani" ili da Grad podigne kredit i na taj način izmiri obaveze prema Poreskoj upravi Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: