Banjaluka

Saučesnik u kreiranju saobraćajnog haosa u Banjaluci Slaviša Sandić

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 20.09.2023. 21:34

Nedavno je u Banjaluci održana prezentacija gdje su pristustvovali svi stručnjaci iz oblasti saobraćaja iz grada na Vrbasu, ali i zemalja iz okruženja.

Govora je bilo o saobraćaju i kružnim raskrisnicama, a kojoj je prisustvovao i eminentni profesor iz Novog Sada Vuk Bogdanović koji je rekao da eventualno uvođenje kružnog saobraćaja neće poboljšati kvalitet saobraćaja te da se ovom problemu pristuplio površno.

Građani nisu rekli svoje mišljenje, a stručnjaci nisu za ovakav pristup "rješavanju" problema.

Ipak, Slaviša Sandić, šef odsjeka za investicije i nadzor u Gradskoj upravi pobija mišljenje stručnjaka i donosi najmanje logičan nacrt kružne raskrisnice na Bulevaru Cara Dušana (raskrsnica kod Еkvatora, knjižare Kultura, do Kninske ulice), piše portal "Banjalučke priče".


Dodik o novim nametanjima Šmita: Trebamo biti zadovoljni što se takva smlata nalazi u BiH

Dodik o novim nametanjima Šmita: Trebamo biti zadovoljni što se takva smlata nalazi u BiH

Gradonačelnik Draško Stanivuković predstavio je novi izgled raskrsnice u bulevaru Cara Dušana i time iznenadio sve stručnjake, koji su u samom startu bili protiv ovakvog režima odvijanja saobraćaja.

Naime, cijeli centar grada po novom planu odvijaće se jednosmjernim sistemom, a umjesto kružne raskrsnice kod Еkvatora i knjižare Kultura vozači će se pomjeriti malo niže, pa će umjesto kružne raskrsnice imati "pravugaonik raskrsnicu" oko Krajiške kuće i ulice Zdravka Čelara.

Svemu ovome amin je dao Slaviša Sandić koji je šef Odsjeka za investicije i nadzor u Gradskoj upravi u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Pored činjenice da je preuzeo na sebe realizaciju ovog projekta protiv kojeg je većina stručnjaka, pomenuti portal nezvanično saznaje da je suvlasnik i Pavlović tursa sa kojim planira da preuzme monopol u javnom prevozu u Banjaluci. 

U tekstu se podsjeća da je Pavlović turs kupio od Autoprevoza linije gradskog prevoza u Banjaluci, čime je preuzeo 75% javnog gradskog prevoza, a plan im je, tvrdi dalje portal, da zagospodare i preuzmu monopol nad linijama gradskog prevoza istiskajući sa javnih linija ostale prevoznike. 

"Prljava igra koja je smišljena da bi se ostali prevoznici izbacili iz gradskog prevoza je jedinstvena karta za sve linije, što upravo zagovara i Draško Stanivuković, a sve po nalogu Sandića", piše portal.


Cvijanović: Ponosni na veze sa Srbijom, najsnažniji oslonac Srpske

Cvijanović: Ponosni na veze sa Srbijom, najsnažniji oslonac Srpske

Ukoliko građani budi imali jedinstvenu kartu izgubilo bi se 75 % gradskih linija, što bi dalje značilo da bi se izgubila potreba za kupovinom pojedinačnih karata čime bi ostali prevoznici ostali bez putnika, a Sandić i ekipa bi preuzeli monopol nad javnim gradskim prevozom.

Sporazum koji pogoduje isključivo Pavlović tursu, svojevremeno je pripremio i potpisao Sandić  kao načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nameće se pitanje kako je došlo do toga da Draško Stanivuković iz bivše administracije prigrli samo one koji su radili u ličnu korist i koji su kroz to ostvarivali velike benefite od kojih i danas gradonačelnik ima dio kolača.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.