Stanivuković o istrazi protiv njega: Budalaština i politička priča

  • Izvor: ATV
  • 03.04.2024. 14:16

Budalaština i jedna politička priča, tako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prokomentarisao izvještaj koji protiv njega policija podnijela Okružnom javnom tužilaštvu zbog nenamjenskog trošenja kreditnih sredstava.

On je rekao da je policija samoinicijativno prikupljala podatke, te da nema naredbe o sprovođenju istrage Tužilaštva, u ovom trenutku. 

„Naravno, kod nas se sve to svodi na politiku. Ja ću javnosti u narednom periodu izaći i pokazati dokaze kako Vlado Đajić (predsjednik GrO SNSD Banjaluka) vrši pritiske na dvije osobe iz policije da ovo rade“, rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Ponovio je da je to jedna politička priča i dodao da je on najsrećniji i najponosniji gradonačelnik.

Gradonačelnik pod istragom: Kružni tok pod lupom Tužilaštva!

Gradonačelnik pod istragom: Kružni tok pod lupom Tužilaštva!

"Zato što kažu nenamjenski se troše pare a vi odete i vidite kružni tok, vi vidite park, vidite da smo pomogli djeci za tuđu njegu, dakle to su sredstva utrošena za ljude“, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Otkrio je da je juče bio u policiji, i kako kaže, tamo mu je bilo lijepo.

"Neko pokušava mene politički da poremeti, da me zastraši, a ja sam toliko navikao ići u policiju. Mislim da je ovo meni dvadeset i neka prijava, a ni za jednu nije bila istraga sprovedena", izjavio je on.

Kao je ATV ranije objavio, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i v.d. načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave Vuk Višekruna pod istragom su policije i tužilaštva zbog sumnje da su nenamjenski utrošili 1,7 miliona maraka iz kreditnih sredstava.

Istragu vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje gradonačelnika Stanivukovića sumnjiči za krivično djelo obmane pri dobijanju kredita, a Višekrunu za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Pratite nas i putem Vibera