PU Banjaluka

Zabranjen skup koji je SDP htio održati 25. novembra u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 23.11.2023. 12:55

Banjalučka policija zabranila je javni skup koji je Socijaldemokratska partija BiH (SDP) htjela da organizuje u subotu, 25. novembra, u ovom gradu.

Rješenje o zabrani je doneseno u skladu sa članom  190. Zakona o opštem upravnom postupku i člana 13. stav 1. tačka a., g. i d. i člana 14. stav 3. Zakona o javnom okupljanju.

"Policijska uprava Banjaluka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa", objasnili su iz banjalučke policije.

Policija je procijenila da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

"Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih", poručuju iz policije.

Pratite nas i putem Vibera