Ministar

Amidžić: Muškarci iz opozicije da uče od Cvijanovićeve; Raduje me što će se obratiti u Njujorku

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2024. 16:31

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić rekao je danas novinarima ispred Suda BiH da ga veseli činjenica što će srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sutra u sred Njujorka moći da kaže i iznese argumente vezano za ono što nas tišti kao narod i za sve neistine koje su drugi, zloupotrebljavajući svoju poziciju, rekli o nama.

"Za nas kao narod nema predaje danas, nema predaje sutra. Pozvao bih kolege iz opozicije koji sebe nazivaju muškarcima da neke stvari uče od Cvijanovićeve vezano za patriotizam i da imate petlje da uradite jednu takvu stvar“, rekao je Amidžić novinarima.

Amidžić je naglasio da nas istorija uči da su naši pojedini porazi bili naše najveće pobjede.

"Moguće je da će rezolucija o Srebrenici biti izglasana ali treba da kažemo da smo već doveli u situaciju da je svijet podijeljen i da postoji veliki broj zemalja koji tu rezoluciju neće podržati. Samim tim imamo značajan broj ljudi koji dijele ono što jesu realne i tačne činjenice vezane za dešavanja u BiH“, zaključio je Amidžić.

Komentarišući suđenje koje se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske“ Miloša Lukića zbog, navodnog, nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, Amidžić je rekao da je ovo ročište danas nastavak onog što već znamo.

"Svako ročište doživljavam kao svjedočenje pojedinaca koji ne žele da suživot u BiH bude moguć. Oni koji najviše pričaju o BiH na ovakav način BiH guraju ka tački nakon koje neće biti više povratka i neće biti moguće da živimo zajednički u ovoj zemlji“, rekao je Amidžić.

Komentarišući Mehmedovićevu izjavu da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ratni profiter, Amidžić je rekao da to govori više o onome ko je to rekao nego o Dodiku.

"To ne zaslužuje bilo kakav komentar i na takve stvari ne treba da obraćamo posebnu pažnju“, rekao je Amidžić.

Pratite nas i putem Vibera