Profesor

Antić: Ako je u Srebrenici bio genocid, onda je on počinjen nad Srbima

  • Izvor: SRNA
  • 25.04.2024. 20:22

Ako je u Srebrenici bio genocid, onda je on počinjen nad srpskim narodom, jer je tamo na najsvirepiji način ubijeno više od 3.500 Srba, uključujući djecu žene i starce, izjavio je večeras na Palama profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu Dejan Antić.

Antić je rekao novinarima da je to bio genocid, jer su muslimanske oružane formacije iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića imale namjeru da jedan narod u potpunosti eliminišu.

"Zaista je nakaradno i smiješno pričati o nekakvom srpskom genocidu u Srebrnici. Vjerujem da će se civilizovana Еvropa uskoro stidjeti svih takvih priča", naglasio je Antić.


Vučić: Borba Srbije protiv rezolucije o Srebrenici proizvela veliku nervozu

Vučić: Borba Srbije protiv rezolucije o Srebrenici proizvela veliku nervozu

On je istakao da su Srbi junački narod koji nijedan rat na Balkanu nije započeo.

"Te 1913. godine Bugari su napali srpske položaje, a 1914. godine Austrougarska je jedva čekala da stavi omču srpskom narodu i da Srba više ne bude. Tako je i 6. aprila 1941. godine, bez objave rata, bombardovan Beograd i ostali srpski gradovi. Srbi su Republiku Srpsku stvorili u miru 9. januara 1992. godine. Tada nije bilo oružanih i ratnih sukoba na teritoriji BiH", podsjetio je Antić.


Odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Antić je naglasio da su Srbi slobodarski narod koji voli, poštuje i čuva mir, ali se isto tako nikada neće odreći svoje slobode i prihvatiti narativ o genocidnom narodu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: