Bošnjački član Predsjedništva

Bećirović: Nisam skinuo sliku Alije Izetbegovića iz Predsjedništva BiH

  • Izvor: Kliks
  • 02.04.2023. 11:45

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića oglasili su se povodom navoda da je iz Predsjedništva BiH uklonjena slika s portretom Alije Izetbegovića.

Iz Bećirovićevog kabineta su naveli da je "riječ o običnim lažima

"Javno, odgovorno i istinito tvrdimo da član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, od dana stupanja na dužnost do današnjeg dana, nije skinuo sa zida portret Alije Izetbegovića. Pozivamo bivšeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da i on potvrdi ovu istinu i da zajedno pošaljemo poruku da je dosta gnusnih laži od kojih nemaju koristi ni Bošnjaci, ni bilo koji dobronamjeran čovjek u našoj državi", saopštili su iz Kabineta.

"Cijela javnost se naknadno uvjerila da je to bila još jedna neistina, te da je zastava na istom mjestu gdje je i bila ranije. Takođe, i ovu laž sa navodnim skidanjem slike ćemo uspješno razotkriti. Najjače oružje protiv laži je istina", zaključuju.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.