Atifu Dudakoviću

Bećirović odao priznanje optuženom ratnom zločincu

  • Izvor: ATV
  • 06.08.2023. 20:49

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se danas u Bihaću sa bivšim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH i optuženim ratnim zločincem Atifom Dudakovićem, kome je "odao priznanje za doprinos u borbi za odbranu BiH".

Bećirović tvrdi da su borci Petog korpusa takozvane Armije BiH, koji je nazvao "slavnim", "časno branili državu BiH".

On je naveo da je Dudaković, kome se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, "dao odgroman doprinos i u postratnoj izgradnji odbrambenog sistema BiH.

Atif Dudaković

Atif Dudaković i petnaestorica pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije optuženi su za zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Suđenje bivšem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH u više navrata je prekidano zbog navodne bolesti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.