Srđan Mazalica

"Bijes SDA pokazuje u kakvo osjetljivo mjesto su dirnuli srpski parlamentarci"

  • Izvor: SRNA
  • 13.11.2023. 18:09

Bijes koji je pokazala SDA najbolje govori o tome u kakvo osjetljivo mjesto su dirnuli srpski parlamentarci ukazujući na mimikriju i dvoličnost sarajevskih političkih elita u njegovanju lažnog atlantizma i evropejstva i istovremenom tolerisanju radikalnih islamističkih pokreta, šerijatskog načina života i spavača Al kaide i "Islamske države", rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

"Sve uvrede upućene Republici Srpskoj, a koje smo mogli čuti do sada nebrojeno puta, ne mogu sakriti istinu, a to je da je BiH od rata 90-ih pa naovamo bila utočište brojnih islamističkih radikalnih grupa, i bila domaćin bazama i ćelijama iz kojih su potekli vinovnici brojnih terorističkih napada u Еvropi u svijetu, između ostalog i onog koji je izvršen na Sjedinjene Države 11. septembra 2001. godine", rekao je Mazalica povodom saopštenja SDA u kojem su pismo koje su srpski parlamentarci uputili Еvropskom parlamentu, američkom Senatu i Kongresu nazvali "gebelsovskim ponavljanjem laži".

On je ocijenio da je u saopštenju SDA uputila salvu uvreda Republici Srpskoj i srpskom narodu, sa nizom netačnih tvrdnji, da je Republika Srpska - "projekat baziran na udruženom zločinačkom poduhvatu, genocidu, ratnim zločinima i etničkom čišćenju".

Mazalica je naveo da se pismo srpskih parlamentaraca proglašava za "gebelsovsko" i "islamofobično" kao da Srbi nisu najviše na svojim leđima osjetili rat protiv Gebelsovih istomišljenika.


Drama u Vašingtonu: Agenti Tajne službe pucali

Drama u Vašingtonu: Agenti Tajne službe pucali

"Ali pokušaj da se ovo pismo proglasi za islamofobično je zaista prvoklasan spin, jer ono ne targetira ni islam kao religiju ni muslimane kao vjernike. Ono se bavi isključivo problemima tolerisanja radikalnih islamističkih grupa koje su bezbjednosna prijetnja, a od strane sarajevskih političkih elita, te o njihovoj nespremnosti da te probleme rješavaju", naglasio je Mazalica.

On je rekao za Srnu da je duboko uvjeren da je moguća koegzistencija hrišćanstva i islama, ali ne na način kako je to zamislio Alija Izetbegović u svojoj "Islamskoj deklaraciji"', a čega se očigledno SDA i dalje ne odriče.

"Ako je SDA u osnovi demokratska stranka, onda se ne bi trebala tako grčevito boriti protiv iznošenja različitih stavova i čak truditi se da spriječi da bilo kakav drugačiji stav dopre do političara u SAD. Niko nema monopol na istinu iz BiH, pa ni SDA", poručio je Mazalica.

Pratite nas i putem Vibera