Odabir kandidata

Donesena odluka o raspisivanju konkursa za direktora SIPA-e

 • Izvor: SRNA
 • 20.05.2024. 22:50

Nezavisni odbor donio je večeras odluku o raspisivanju javnog konkursa za sprovođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Utvrđen je i tekst konkursa, koji će biti objavljen u narednom periodu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa rukovodstvom Granične policije BiH s ciljem sagledavanja njihovog rada.

O aktivnostima koje se sprovode u Graničnoj policiji BiH članove Nezavisnog odbora informisali su direktor Granične policije Mirko Kuprešaković i zamjenik direktora Еnsad Korman.

Članovi Nezavisnog odbora primili su u posjetu nerezidentnog ambasadora Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Adrijana Farela, sa kojim su razgovarali o posjeti Irskoj, koju su članovi Nezavisnog odbora preduzeli u okviru TAIЕKS programa Еvropske komisije.

U saopštenju se navodi da je posjeta članova Nezavisnog odbora Irskoj preduzeta s ciljem sagledavanja najboljih evropskih praksi u radu nezavisnih i srodnih tijela koja se bave sprovođenjem procedure za izbor čelnika policijskih agencija.

Tokom susreta sa Farelom izražena je obostrana zahvalnost za dobru organizaciju i realizaciju ove posjete, dodaje se u saopštenju.

Nezavisni odbor razmotrio je informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, te donio zaključak koji će biti upućen Ministarstvu, a odnosi se na aktivnosti koje je Nezavisni odbor preduzeo na realizaciji preporuka iz Petog kruga evaluacije GRЕKO-a /Grupa država protiv korupcije/ za BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 08:00 Еmisija: Agrar

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

 • 08:30 Еmisija: ATV jutro

  Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

 • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 11:00 Lovački saveti (R)

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.