Ministar pravde u Savjetu ministara

Grubeša za ATV: Nevjerovatno sam iznenađen što nisam bio pozvan na prijem kod Šmita

  • Izvor: ATV
  • 03.08.2021. 12:31

"Ja sam nevjerovatno iznenađen, prvo nisam ni znao da će biti prijem sa jedne strane, a sa druge strane mi je nemoguće da ministar pravde nije dobio pozivnicu za prijem. Visoki predstavnik koji dolazi u Bosnu i Hercegovinu stalno ponavlja o pravnoj državi i o vladavini prava i zakona tako da mogu reći da sam stvarno bio iznenađen što nisam bio pozvan na prijem", rekao je za ATV ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša.

Dodao je i da nije pratio ko je bio pozvan, ali da zna da ministarstvo pravde nije dobilo nikakav poziv, kao ni da on kao stranačka ličnost nije pozvan.

"Meni je nevjerovatno šta mi radimo Bosni i Hercegovini, šta mi radimo od naroda unutar Bosne i Hercegovine. Naravno, mnogi su potpomognuti nekim vjetrovima iz vana. Da li je to namjera da se na ovakav način, praktički, sa zvanicama ili ljudima koji dolaze na nekakve prijeme ili kako se to već može nazvati, da se u javnosti stvara percepcija naklonjenosti jednih o drugima ili trećima, stvarno to Bosni i Hercegovini ne treba".

Poručio je i da se mora krenuti naprijed, da u državi ima puno problema,

"Puno nas posla čeka, a mi se ovakvim stvarima moramo baviti", zaključuje Grubeša.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)