Beograd

Gujon: Podržavamo ekonomski i kulturni opstanak Srba u FBiH

  • Izvor: SRNA
  • 03.04.2024. 15:05

Direktor Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon istakao je da Uprava finansiranjem projekata pomaže najugroženijim srpskim porodicama u Federaciji BiH, ne samo njihov ekonomski razvoj, već i očuvanje kulturnih posebnosti, jer je i jedno i drugo neophodno za opstanak Srba u ovom dijelu BiH.

Gujon je o položaju Srba u FBiH razgovarao sa savjetnikom predsjednika Republike Srpske i predsjedavajućim Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac Nemanjom Davidovićem, saopšteno je iz Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

"Razgovarali smo o realizaciji projekata za koje je Uprava na ovogodišnjem konkursu dala više od 11 miliona dinara, za ekonomsku i kulturnu djelatnost. U Drvaru ćemo pomoći kupovinom steonih junica i ovaca, a pomoći ćemo i aktivnosti Centra za podršku povratnicima u Bosanskom Petrovcu", rekao je Gujon.


Za svirepo ubistvo Zoriću potvrđeno 27 godina zatvora

Za svirepo ubistvo Zoriću potvrđeno 27 godina zatvora

U saopštenju se navodi da ovo nije prvi put da Uprava podržava projekte održivog razvoja u FBiH, jer je 2021. godine uložila više od šest miliona dinara (oko 100.000 KM) za steone junice koje su podijeljene srpskim porodicama u Bosanskom Petrovcu.

Osim toga, pčelarskom opremom i poljoprivrednom mehanizacijom snabdjevene su srpske porodice u Bosanskom Grahovu i Posavini. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: