Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: Opozicija Srpske dezavuiše javnost lažnim narativom o prenosu nadležnosti

  • 12.03.2024. 10:37

Lažnim narativom i metodom "držite lopova" opozicija iz Srpske pokušava da dezavuiše javnost o tobože prenosu nadležnosti u slučaju Zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac je naveo da optužbe za navodni prenos nadležnosti iznose predsjednik PDP-a Branislav Borenović i "kompanija", koji su obični, kako je naveo, trabanti politike predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i koji su bili i podrška SDA-ovim zakonima.

"Nismo zaboravili vrijeme u kojem su Izetbegovićeva čeda iz SDS-a i PDP-a bili vlast na nivou BiH. Svakog jutra smo se budili u neizvjesnosti i strahu od toga koju su odluku na štetu Srpske usvojili", objavio je Košarac na "Instagramu".

Košarac ističe da o prenosu nadležnosti danas priča "ista ekipa probosanaca" iz Srpske, na čiji prijedlog je u novembru 2019. godine na prečac i uz podršku bošnjačkih glasova izmijenjen Poslovnik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na način da su omogućili da se stalne komisije ovog doma mogu formirati bez predstavnika najvećeg poslaničkog kluba iz Srpske, odnosno izbornih pobjednika u Srpskoj 2018. godine.

"Na taj način su sebi, između ostalog, omogućili produženje mandata za više od godinu dana", podsjetio je Košarac.

Košarac ističe da je SNSD bio protiv ovih izmjena jer ni tada, kao ni danas, ova stranka nije htjela da da legitimitet odlukama koje su bile protiv interesa Srpske i njenih legitimno izabranih predstavnika.

"Da ne govorim o ulozi PDP-a i SDS-a u nelegalnom izboru članova Centralne izborne komisije BiH, kada su sa Izetbegovićem i Željkom Komšićem postavili svoje kadrove, kršeći sve moguće norme, i što je najgore, izbornu volju građana Srpske", naglasio je Košarac.

On je pozvao opozicione političare da, kako kaže, imaju bar malo dostojanstva.

"Razumijem vaše pravo da budete opozicije vlasti u Srpskoj, ali nikada mi neće biti jasna potreba da budete opozicija Srpskoj i njenim interesima. Građani Srpske odavno su shvatili vaše namjere. Zato ste i tu gdje jeste!", jasan je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina