Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Rezolucija - falsifikovanje istorije s ciljem žigosanja Srba i ukidanja Srpske

  • 14.04.2024. 13:32

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se muslimanska rezolucija o Srebrenici nasilno i mimo Povelje UN nastoji staviti na dnevni red Generalne skupštine UN, ističući da za to ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH, niti bilo koje druge institucije na nivou BiH.

"Svi koji nameću ovaj nečuveni akt, a koji falsifikuje istorijske događaje, svesrdno učestvuju u dodatnoj razgradnji i urušavanju BiH, razaraju Dejton i Ustav zemlje u koju se kunu", poručio je Košarac u objavi na društvenoj mreži "Instagram".

Prema Košarčevim riječima, njihov cilj nije izgradnja povjerenja i pomirenja na ovim prostorima, već žigosanje i anatemisanje srpskog naroda i ukidanje Republike Srpske.

"S kim misle da grade partnerstvo i evropsku budućnost? BiH može opstati samo kao dejtonska, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ako uruše dejtonsku strukturu, a krenuli su tim putem, šta ostaje? Srpska u takvoj nedejtonskoj i neustavnoj BiH sasvim sigurno NЕ", poručio je Košarac.

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci

On je dodao da su u velikoj zabludi svi koji misle da će Srbi i Srpska ćutke i pognutih glava prihvatiti omču koja im je namijenjena.

"To što im falsifikovani dokument sponzorišu potomci nacista i drugi zapadnjaci, perući krv sa sopstvenih ruku… Е to je tek novi nivo ogavnosti", ocijenio je Košarac.

Košarac je pozvao na okretanje unutrašnjem dogovoru, ističući da o sudbini ove zemlje moraju odlučivati njeni građani, a ne stranci, inostrani tutori, kojima ovi prostori služe kao moneta za potkusurivanje, ne mareći za živote onih koji ovdje žive.

"Srpska te zove“ - U Banjaluci veliki narodni miting zbog rezolucije o Srebrenici


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: