Pravnik

Mitrović: Političko Sarajevo neizlječivi bolesnik

  • Izvor: ATV
  • 16.01.2023. 09:47

Pravnik Slavko Mitrović rekao je da je duh mržnje i poricanja da su u građanskom ratu u BiH sve zaraćene strane činile zločine od političkog Sarajeva načinio neizlječivog bolesnika i zato svaki 9. januar i proslava Dana Republike Srpske proizvede dodatnu histeriju.

"Dodatna histerija pokazuje dvije stvari, Srbi i Republika Srpska prihvataju Dejtonski mirovni sporazum i žive u miru, a političko Sarajevo, odbijajući da prihvati međunarodno-pravni Dejtonski sporazum, živi u nekom maglovitom primirju stalno prijeteći i zveckajući `Bakirovim oružjem` za ne daj Bože“, naveo je Mitrović u kolumni za "Glas Srpske".

On je je istakao da su se, povodom 9. januara – Dana Republike, javila dva stručnjaka za širenje mržnje Nedim Ademović i Abdulah Sidran.

"Prema Ademoviću, dopisivanje i kršnje Ustava BiH od OHR-a je `ustavnopravi razvoj`, a Ustavni sud BiH postoji da bi potvrđivao nametnute zakone koji na to nije imao pravo prema međunarodnom dejtonskom ugovoru. Aferim doktore sarajevskog ustavnog prava", piše Mitrović.

On je podsjetio da je svki postupak Srba po Sidranu zločin, a svi Srbi time i zločinici.

"Valjala bi kakva vakcinacija protiv neznanja i gluposti, pa da se pelcuju takvi akademici i mnogi drugi u političkom Sarajevu. Onda ne bi stalno prijetili i podizali krivične prijave protiv učesnika proslave 9. januara", naglasio je Mitrović.

On je istakao da će, možda, formiranje vlasti bez SDA zaustaviti raspad BiH koji odavno teče zahvaljujući bošnjačkoj politici.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.