Suđenje Dodiku i Lukiću

Ni Sud ni odbrana nisu prihvatili Aneks 10 koji je priložilo Tužilaštvo BiH

  • Izvor: SRNA
  • 29.04.2024. 15:32

Sud BiH i odbrana na današnjem suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću nisu prihvatili Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jer je riječ o "dokumentu" koji je Tužilaštvo BiH skinulo sa stranice UN i prevelo na "bosanski jezik".

Ovaj dokument, koji je iznesen na danas završenom ročištu, nije bio ni potpisan niti na engleskom jeziku na šta je prigovorila i sudija Sena Uzunović, javlja Srna.

Uzunovićeva je od Tužilaštva zatražila da dostavi dokument Aneks 10 Dejtonskog sporazuma na engleskom jeziku i sa adekvatnim prevodom.


CIK najavio za iduću sedmicu raspisivanje izbora

CIK najavio za iduću sedmicu raspisivanje izbora

Tužilaštvo BiH je danas iznijelo dio materijalnih dokaza koji su se odnosili uglavnom na objavljene dokumente u "Službenom glasniku Republike Srpske" i "Službenom listu BiH", te određene izvještaje Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa).

Nastavak suđenja na kome će biti predstavljen ostatak materijalnih dokaza Tužilaštva zakazan je za 22. maj, a odbrana bi iznošenje svojih dokaza i saslušanje svjedoka trebalo da počne 5. i 19. juna.

Još je neizvjesno da li će 5. juna biti održano ročište jer je tada najavljeno savjetovanje nosilaca pravosudnih funkcija u Neumu.

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Dodiku i Lukiću zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.


Održano ročište Dodiku i Lukiću, naredno 22. maja

Održano ročište Dodiku i Lukiću, naredno 22. maja

Ispred Suda BiH i danas su se okupili brojni građani i zvaničnici koji su došli da pruže podršku predsjedniku Srpske i Lukiću.

Pratite nas i putem Vibera