Sud BiH

Ratni zločinac Sakib Mahmuljin sutra bi trebalo da se javi Sudu

 • Izvor: SRNA
 • 22.11.2022. 11:10

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin trebalo bi sutra da se javi Sudu BiH da preuzme akt za izdržavanje kazne od osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine, rečeno je Srni u ovom sudu.

Iz Suda BiH su naveli da je dopis o tome dostavljen osuđenom nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu na kućnu adresu i njegovom advokatu.

"Osuđeni Mahmuljin dužan je pristupiti u Sud BiH 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora", naveli su iz Suda 8. novembra.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku.

U Sudu BiH je početkom avgusta rečeno Srni da Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora od osam godina jer se, prema obavještenju koje je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

Iz Suda su naveli da Mahmuljin ima rok do 3. novembra da dostavi potrebnu medicinsku dokumentaciju koju je od njega zatražio sudski vještak.

Iz ove pravosudne institucije nisu odgovorili Srni da li je Mahmuljin do 3. novembra dostavio potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Tagovi:
 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

  Serija: Ko te šiša (12+)

 • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.