Od Agencije za bezbjednost hrane

Savjet ministara zatražio informaciju o bezbjednosti mineralnih voda i gaziranih pića

  • Izvor: ATV
  • 09.11.2023. 13:39

Savjet ministara zadužio je danas Agenciju za bezbjednost hrane BiH da dostavi informaciju o bezbjednosti mineralnih voda i gaziranih napitaka na tržištu BiH, nakon pojedinačnih slučajeva trovanja u susjednoj Hrvatskoj i povlačenja sa tržišta određeni proizvoda.

Ovu odluku Savjet ministara je donio na prijedlog predsjedavajuće Savjeta.

Prethodno je Savjet ministara usmeno upoznat o tome da je Agencija za bezbjednost hrane BiH zatražila od nadležnih inspekcijskih tijela pojačan nadzor u ovoj oblasti, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na sjednici je utvrđen Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola između Savjeta ministara i Vlade Ujedinjenih Arapskih Еmirata (UAЕ), kojim se jača bilateralna saradnja.

Agencija za bezbjednost hrane se oglasila o Koka-Kolinim proizvodima u BiH

Agencija za bezbjednost hrane se oglasila o Koka-Kolinim proizvodima u BiH

Na taj način građanima BiH koji zakonito borave na teritoriji UAЕ biće omogućena zamjena vozačke dozvole bez polaganja vozačkog ispita, kao i građanima Еmirata koji zakonito borave u BiH.

Riječ je o vozačkim dozvolama koje su svrstane u "B" kategoriju u BiH i "laku kategoriju" u UAЕ.

Prijedlog osnova za zaključivanje ovog sporazuma biće dostavljen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Vulić: Šmit je jedina opasnost po opstanak BiH, imovina pripada entitetima

Vulić: Šmit je jedina opasnost po opstanak BiH, imovina pripada entitetima

Savjet ministara jednoglasno je usvojio informaciju o potrebi izgradnje objekta sjedišta Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

OBA BiH će u saradnji sa Službom za zajedničke poslove institucija BiH izraditi idejni projekt objekta, procjenu potrebnih finansijskih sredstava i definisati rokove za njegovu realizaciju, te će Savjetu ministara dostaviti prijedlog odluke na razmatranje.

Na taj način bi se trajno riješio problem smještaja OBA, uz ispunjavanje međunarodnih i standarda propisanih Zakonom o zaštiti tajnih podataka.

Za potrebe izgradnje sjedišta OBA 2006. godine kupljena je parcela i postojeći objekat u Sarajevu koji su uknjiženi na BiH, ali izgradnja nije realizovana zbog nedostatka sredstava.

Pratite nas i putem Vibera