Brčko

SDA puna usta suvereniteta BiH, a ponovo priziva strance

  • Izvor: ATV
  • 23.02.2024. 21:15

Iako su liderima i članovima SDA usta uvijek puna BiH i njenog suvereniteta, oni po ko zna koji put demantuju sami sebe pozivajući strance da rade ono što bi trebalo da rade domaći, izabrani, političari.

Tako je ova stranka na sjednici Glavnog odbora u Brčkom donijela 15 zaključaka, a čak u dva su pokazali da im je strana palica draža od unutrašnjeg dogovora.

U jednom od zaključaka poručuju da nisu za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, odnosno da su za to da stranci u ovoj državi kroje kapu.


Vjetar napravio haos u dijelu Banjaluke

Vjetar napravio haos u dijelu Banjaluke

Strance u Ustavnom sudu smatraju "važnim elementom", zanemarujući njihove dosadašnje nerazumne, ali i nelegitimne, prakse u ovoj instituciji.

U drugom zaključku još jedan poziv za strance. Ovaj je upućen nelegalnom Kristijanu Šmitu koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik. Njega su pozvali da "nametne izmjene Izbornog zakona", kako bi se, prema njihovim riječima, omogućili "fer izbori".


UZNЕMIRUJUĆЕ Pištolj uperen u glavu dok razgovara sa ocem - novi detalji otmice

UZNЕMIRUJUĆЕ Pištolj uperen u glavu dok razgovara sa ocem - novi detalji otmice

U jednom od zaključaka smatraju neprihvatljivim izmjene Izbornog zakona BiH kojim se na drugačiji način uređuje izbor članova Predsjedništva BiH, očigledno ubijeđeni da je "fer" da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva. A u pozivu Šmitu izražavaju želju za fer izborima...

Što se tiče ostalih zaključaka, uglavnom su se žalili na rad  Trojke, i radom pravosuđa u BiH.


(Foto: SDA)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?