Milorad Dodik

Stranci se upliću u rad pravosuđa BiH 

  • 10.06.2019. 16:59

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da se OHR i neke ambasade stalno upliću u rad pravosuđa BiH i da je zbog toga važno da se uradi analiza takvih miješanja u rad institucija.

Dodik je rekao novinarima da je svima poznato da je reforma pravosuđa BiH kreirana u okviru OHR-a i da sada oni govore da stanje u toj oblasti nije uređeno... 

"A kada mi to govorimo, onda nas optužuju da se miješamo u pravosuđe, da ga pritiskamo... Osnovno je pitanje kako neko sa strane može da vrši pritisak na domaće institucije, a oni unutra ne mogu da traže ni odgovornost onih koji rade u tim ustanovama", rekao je Dodik, komentarišući izjavu potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta  Ružice Jukić, koja se požalila Predsjedništvu BiH da se pojedine strane diplomate upliću u rad pravosudnih institucija. 

On je ocijenio da pravosuđe u BiH ničemu ne služi osim što proizvodi afere, naglasivši da postojanje Suda, Tužilaštva i VSTS-a nije predviđeno Ustavom na nivou BiH. 

"Ponoviću, to je bila kreacija visokih predstavnika koja je urađena na neustavan i nezakonit način", konstatovao je Dodik.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.