Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: MIP nije uputio notu Hrvatskoj o izgradnji Pelješkog mosta

  • 30.03.2021. 13:05

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da Ministarstvo inostranih poslova nije uputilo Hrvatskoj nikakvu notu u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, jer da bi se to učinilo potrebno je da se izjasni Predsjedništvo BiH, koje nije postiglo saglasnost o tom pitanju.

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara na 108. sjednici razmatrao i usvojio izvještaj Ministarstva komunikacija i transporta o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta.

Prema njegovim riječima, na toj sjednici je zaduženo Ministarstvo civilnih poslova da od Komisije za granice zatraži potpuni izvještaj o njenom radu u vezi sa razgraničenjem na moru.

"Ministarstvo je 25. jula 2017. godine uputilo izvještaj Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Na sjednici 5. septembra 2017. godine Savjet ministara je razmotrio i usvojio dopunu izvještaja o aktivnostima na izgradnji Pelješkog mosta", rekao je Tegeltija poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je dodao da je na sjednici 6. septembra 2017. godine Ministarstvo komunikacija i transporta dostavilo dopunu izvještaja Predstavničkom domu.

Tegeltija je napomenuo da Ministarstvo transporta i komunikacija u skladu sa nadležnostima i dalje prati aktivnosti na izgradnji Pelješkog mosta.

Poslanik A-SDA Jasmin Emrić je, postavljajući poslaničko pitanje, rekao da je izgradnja Pelješkog mosta u završnoj fazi, a da BiH nije riješila pitanja razgraničenja i slobodnog pristupa moru sa Hrvatskom.

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok