ATV

FBiH

Velibor Milivojević izabran za predsjednika GO SNSD Mostar

  • Izvor: SRNA
  • 19.02.2022. 20:54

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević od danas je na čelu Gradskog odbora SNSD-a Mostar.

Na sjednici su izabrani i novi članovi GO Mostar i Predsjedništvo GO Mostar.

Milivojević je, obraćajući se na izbornoj konferenciji, rekao da u narednom periodu neće biti tolerisan nerad u stranci i da će svi, naročito oni koji su izabrani u organe stranke, morati ozbiljno početi da rade za dobrobit svih.

"Naš narod je u posljednjih 30 godina prošao put prognanstva i sada obnove. Naš glas se iz dana u dan jače čuje na ulicama Mostara. Na naš rad nas obavezuje pet hiljada Srba koji žive ovdje i 20 hiljada koji će se možda vratiti, a posebno nas na rad obavezuju naši potomci", naglasio je Milivojević.

Milivojević je zahvalio organima stranke za podršku, izrazivši nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i istakavši da će gajiti dobre odnose kako sa koalicionim partnerima u Mostaru, tako i svima ostalim.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija rekao je, obraćajući se prisutnima, da se SNSD uvijek zalagao za to da Srbi u Mostaru dobiju svog legitimnog predstavnika, što se i dogodilo.

"Krenuli smo da pravimo jedinstvo i to jedinstvo je rezultiralo izborom Milivojevića", rekao je Tamindžija, dodajući da će on i svi zvaničnici iz hercegovačkih opština uvijek biti na raspolaganju Milivojeviću i svim Srbima u dolini Neretve.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Branislav Okuka rekao je da  je osnov srpskog bitisanja na ovim prostorima jedinstvo i praćenje politike SNSD-a. 

"Naša jedina poruka prilikom svih susreta jeste sabornost i smanjenje političkog ega pojedinaca. Izabrali ste svog vijećnika koji je legalni i legitimni predstavnik. Mnogima se ne sviđa zato što nije po njihovom, ali vas molim za sabornost", napomenuo je Okuka.

Na konferenciji su bili prisutni i brojni gosti iz mostarskih udruženja, predstavnici opština istočne Hercegovine.