Predstavnički dom

Vulić: Loše su im procjene da će se rezolucijom riješiti Srba

 • Izvor: SRNA
 • 21.05.2024. 18:04

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se političko Sarajevo prevarilo u procjenama da će im rezolucija o Srebrenici donijeti sreću i prosperitet, te da će se riješiti srpskog naroda.

Vulićeva je navela da je više nego jasno da se, kada je riječ o priči u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, radi o lobiranju i nastojanju da se izvrši stigmatizacija srpskog naroda.

"Ovdje nije riječ samo o Srbima iz Republike Srpske, već generalno o srpskom narodu ma gdje god da živi. Strašno je ovo što oni rade i kako zloupotrebljavaju pojam genocida", rekla je Vulićeva Srni.

"Rezolucija o Srebrenici je muslimanski hir“

Ona je izrazila uvjerenje da neće doći do usvajanja rezolucije i da će preovladati zdrav razum u svemu tome.

"Ako ukoliko se usvoji, to će ovdje da napravi takve preokrete, ne samo u BiH, već globalno, jer nisu Srbi samo u Republike Srpskoj", rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da Srbi žive širom svijeta i da neće sjediti skrštenih ruku i čekati da ih neko etiketira kao genocidan narod.

"Mi nismo genocidan narod i nismo narod koji će se bilo kome povinovati", istakla je Vulićeva.

Ona je navela da je ovdje prvenstveno problem to što Velika Britanija i Amerika ne mogu da prihvate aktuelne vladajuće strukture i da Srbi nisu ti koji klimaju glavom i slušaju, već su za kompromis, rad i stvaranje.

Skandalozna odluka: Nijemci imaju uvodnu riječ o rezoluciji o Srebrenici

Skandalozna odluka: Nijemci imaju uvodnu riječ o rezoluciji o Srebrenici

"To je očito nešto što njima ne odgovara, jer njima ne trebaju ljudi sa stavom, nego isključivo i samo poslušnici", rekla je Vulićeva.

Ona je upitala Bošnjake da, ukoliko je sve tako kako oni kažu i ako su Srbi genocidan narod, otkud tako veliki broj bošnjačkog naroda na biračkom spisku u samoj Srebrenici?

"Otkud tako veliki broj bošnjačke djece koja žive u Srebrenici? Otkud to da je Srebrenica među prvim opština u kojima je načelnik bio Bošnjak? Ja samo postavljam pitanje, apsolutno, ništa ne zaključujem i ni zašta ih ne optužujem. Ako smo mi izvršili genocid, odakle toliki bošnjački narod?", upitala je Vulićeva.

Ona je pozvala i Bošnjake i sve one koji zagovaraju donošenje rezolucije da na ova pitanja odgovore i da sve obrazlože argumentovano.

Pratite nas i putem Vibera

 • 08:00 Еmisija: Agrar

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

 • 08:30 Еmisija: ATV jutro

  Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

 • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 11:00 Lovački saveti (R)

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

  Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.