Poslanik u PD PS

Vulić: Ne radi se o sudskom procesu, već o Marfijevom iživljavanju

  • Izvor: SRNA
  • 22.05.2024. 12:50

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je pred početak današnjeg ročišta pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića zbog nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, da se ovdje uopšte ne radi o sudskom procesu, nego o apsolutnom iživljavanju američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija nad liderom srpskog naroda u Srpskoj.

Vulićeva je istakla da je ovo zapravo pokazivanje njegovih mišića i kako Marfi pokušava da disciplinuje predsjednika Republike Srpske.

"Da ovo nije nikakav sudski proces, najbolje potvrđuje činjenica da mi u parlamentu, o zakonu po kome navodno sude predsjedniku Republike niti smo raspravljali, niti smo ga usvojili, a samim tim izlišno je o njemu i komentarisati", rekla je ona.

Čovjek iz BiH ne može dobiti njemačku penziju zbog lične karte

Čovjek iz BiH ne može dobiti njemačku penziju zbog lične karte

Vulićeva je navela da generalno Marfi u saradnji sa Šmitom, ništa drugo ni ne radi, već pokušava da izvrši satanizaciju srpskog naroda, i to od "glave, odnosno od lidera srpskog naroda, a to je definitivno predsjednik Republike Srpske".

"Ali evo borićemo se, borimo se. Mi se ne plašimo ni njih, ni njihove mržnje, niti njihovih nasrtaja na srpski narod, a sve ovo što rade je apsolutni pokušaj istrebljenja Srba i Hrvata sa područja BiH kako bi došli do svog sna - unitarne BiH", rekla je Vulićeva i poručila da se rijetko koji san ostvario, pa tako neće ni ovaj njihov.

Pred Sudom BiH vode se procesi protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ročište je zakazano za 13.00 časova.

''Poslije Fica na spisku Vučić i Orban'': Dramatično upozorenje ruskih obavještajaca!

''Poslije Fica na spisku Vučić i Orban'': Dramatično upozorenje ruskih obavještajaca!

Na prethodnom ročištu 29. aprila Sud BiH i odbrana nisu prihvatili kao dokaz Tužilaštva BiH Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jer je riječ o "dokumentu" koji je Tužilaštvo BiH skinulo sa internet stranice UN i prevelo na "bosanski jezik".

Pratite nas i putem Vibera