Branimir Kojić

Zahtjev za izručenje Mahmuljina zavaravanje javnosti

 • Izvor: SRNA
 • 24.03.2023. 10:03

Zahtjev za izručenje osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina iz Turske samo je zavaravanje javnosti, ruganje porodicama stradalih i pokazatelj da ne postoji volja da odsluži zatvorsku kaznu, izjavio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Nakon što je Sud BiH zatražio od Turske izručenje Mahmuljina, Kojić je rekao da je mnogo vremena prošlo od trenutka kada je otišao u Tursku i da je do sada mogao dobiti državljanstvo, dislocirati se, promjeniti identitet.

- Slanjem nekih molbi Turskoj žele da se operu za svoje propuste i saradnju sa Mahmuljinom i pomoći da pobjegne. Želimo odgovor kada će Mahmuljin biti u zatvoru - kaže Kojić za Srnu

Kojić je objasnio da treba da objasne zašto mu nisu oduzeta dokumenta nakon izrečene presude i zašto mu nisu izrečene mjere zabrane napuštanja BiH, kao i da li je neko od službenika Suda kažnjen zbog tih propusta za koje porodice smatraju da su učinjene svjesno i to po nalogu SDA.

On je upitao i zašto ne rade ništa po pitanju izručenja Kemala Mehmedovića iz Austrije, kao i da je li je moguće da su svi koji su optuženi ili osuđeni za ubijanje Srba bolesni, pa im je omogućeno da se navodno liječe po inostranstvu ili da se konstantno odgađa suđenje u slučaju "Dobrovoljačka" zbog bolesti optuženih.

Kojić pita i dokle će Sudu BiH biti ista matrica za amnestiranja svih onih koji su ubijali Srbe.

Tagovi:
 • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

 • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.