Donatorsko veče 

Brnabić: Srbija i Republika Srpska su sve više jedno

  • 23.12.2018. 20:25

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su Srbija i Republika Srpska sve više jedno i da međusobna saradnja donosi fantastične rezultate.

"Čini mi se da smo mi sve više jedno. Otkada je naša odbojkaška reprezentacija krenula iz Banjaluke i imala pripreme u Republici Srpskoj, vratili smo se kao svetski šampioni. Mislim da je to primjer kako treba dalje da sarađujemo i kakve rezultate donosi to kada zajedno radimo", rekla je Brnabićeva u izjavi novinarima tokom donatorske večere u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava u Banjaluci. 

Ona je navela da je Srbija donirala 250 hiljada evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja i da je pomogla i prošle godine. 

"Pored toga, stvarno imamo veliki broj zajedničkih projekata i to je prelepo, zato što to pokazuje i da Srbija jača, i da Republika Srpska jača", rekla je Brnabićeva. 

Ona je istakla da ekonomija u Republici Srpskoj funkcioniše dobro zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, prvenstveno Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, jer bez njih Srbija ne bi ni imala priliku da podrži projekte koji su ovdje pokrenuti. 

"Nadam se da će 2019. biti još bolja, da ćemo sarađivati još bliže", rekla je Brnabićeva.  

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" postala prepoznatljiva i da je ovo način da se pomogne mnogim porodicama koje to očekuju.

"Ovde je suština da je ovo postao praznik humanosti, praznik ljubavi, želje da jedni drugima pomognemo", rekla je Cvijanovićeva u izjavi novinarima tokom donatorske večere za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja, koja se održava u Banjaluci. 

Cvijanovićeva je rekla da nije suština samo u novcu, ali da je on potreban da se dođe do određenih stvari. 

"Mnoge porodice očekuju od nas da im pomognemo, ne samo na način da im obezbijedimo nešto nego da pokažemo da smo i mi dio njihovih života i da su oni dio naših života", navela je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, trčeći za dnevnim obavezama, baveći se nekim ozbiljnim stvarima, zaboravi se pogledati na nekog drugog i ovo je način da se to ispravi.