Prognoza

Čak minus 6 izmjereno u dijelu BiH - stiže novi snijeg

  • Izvor: ATV
  • 19.04.2024. 08:57

Jutros je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno čak minus 6 stepeni Celzijusa.

Temperature zraka u 8 sati: Ivan Sedlo 0, Sokolac 2, Bugojno i Drvar 3, Bihać, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 4, Banjaluka 5, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 6, Gradačac 7, Trebinje 9, Široki Brijeg 10, Neum 11, Mostar 12 stepeni. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva smanjenje oblačnosti. Nešto manje oblačnosti se očekuje na jugu. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura.


Prvi snimak pada ruskog bombardera

Prvi snimak pada ruskog bombardera

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Meteorolozi za subotu prognoziraju novo naoblačenje prije podne koje će usloviti slabu kišu, na planinama slab snijeg. Jače padavine su tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -1 i 3, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. 

Oblačno vrijeme prognozira se za nedjelju. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizijama može padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg će padati na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.


Neko zaboravio 1.500 evra na bankomatu - vlasnik mora dokazati da je njegov

Neko zaboravio 1.500 evra na bankomatu - vlasnik mora dokazati da je njegov

Pretežno oblačno očekuje se i u ponedjeljak. Slabije padavine su moguće u jutarnjim satima na sjeveru Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.