Đenić: Uspješno provodimo proces digitalizacije udžbenika

  • 15.04.2020. 12:39

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uspješno provodi proces digitalizacije koji je prije nepunih godinu dana počeo u Republici Srpskoj, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Zavoda Bojan Đenić.

On je istakao da je digitalni sadržaj za udžbenik iz geografije za šesti razred u upotrebi od početka školske godine i da je dobio pozitivne ocjene i reakcije nastavnog kadra i učenika.

Đenić je naglasio da za narednu školsku godinu Zavod za udžbenike i nastavna sredstva priprema digitalne sadržaje koji će pratiti udžbenike geografije za sedmi, osmi i deveti razred, čime će kompletirati ovaj predmet u osnovnoj školi.

Prema njegovim riječima, za septembar će biti spremni i digitalni sadržaji za istoriju za šesti i za srpski jezik i jezičku kulturu za treći razred osnovne škole.

"Svi učenici i nastavnici će ove sadržaje moći upotrijebiti na jednostavan način koristeći jedinstvene pristupne podatke, a svi sadržaji su prilagođeni za kompjutere, tablete i telefone", rekao je Đenić.

On je dodao da će, nakon što ovi sadržaji budu pušteni u upotrebu, ekipe Zavoda početi da rade na novim udžbenicima, a prvi od njih biće "Prva knjiga" za prvi razred osnovne škole.

Đenić napominje da se proces digitalizacije u potpunosti realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i s obzirom na novonastalu situaciju izazvanu virusom korona, kada se nastava odvija na daljinu i uz pomoć savremenih tehnologija, uvidjeli su da digitalni sadržaji i te kako doprinose boljem usvajanju nastavnih sadržaja.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program