Laktaši

I dame među lovcima u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 31.01.2024. 19:57

Vesna Malešević se zaljubila u lov. Već dvije godine je rame uz rame sa lovcima u šumama Srpske.

Ljubav prema lovstvu prenijeli su joj braća i otac. Oni su je naučili sve što zna. A zna mnogo. Mi smo je zatekli u lovu na šakale.

"Najbitnije je biti strpljen, polako, mirne ruke, dobrog pogleda i reagovati na vrijeme. To je najbitnije. Je l' teško primjetiti šakala u prirodi? Oni su jako lukavi, veoma mudre životinje, ali upravo to što trebamo biti mirni da lov bude uspješan", kaže Vesna, inače član LU "Kozara" iz Laktaša.

A žene u lovu mogu biti i te kako uspješne, priča nam Nedeljko Simić iz Prnjavora. Šakale je čekao par stotina metara od Vesne.

"To je strašna ljubav. Ko se u to zaljubi ne može se to nikako opisati. Ima tu jedna moja drugarica, odmah tu dole, niže. To je još dijete. Jel neobično kada vidite ženu u lovu? Nije neobično zato što se one tako lijepo ponašaju, lijep je prijatelj", rekao je Simić iz LU "Borik".

U Lovačkom savezu Srpske je ukupno 147 žena. One su okupljene u Damskom klubu. Sa svojim muškim kolegama idu u lov, ali imaju i posebne damske lovove. Ove dame ruše predrasude da lov, ipak, nije samo za jači pol. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.