FHMZ

Izdato upozorenje za tri regije u BiH

  • Izvor: ATV
  • 29.11.2023. 15:41

Federalni hidrometeorološki zavod upalio je žuti meteoalarm u tri regije u BiH.

Žuto upozorenje zbog snijega izdato je za regije Banjaluke, Foče i Trebinja.

"Budite svjesni snijega i/ili leda na putevima i trotoarima. Moguće su smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite oprezni kada hodate, vozite bicikl ili vozite zbog klizavih površina", navodi se.

FHMZ je takođe objavio prognozu do nedjelje.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.


Poznati meteorolog upozorava: Stižu nam tri ledena talasa

Poznati meteorolog upozorava: Stižu nam tri ledena talasa

Za petak se prognozira umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i iznad prosječno toplo. Kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 14 do 18, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 21 stepen.

Oblačno vrijeme najavljeno je za subotu. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna 13 do 20 stepeni. 


Dobra vijest za sve penzionere Srpskoj!

Dobra vijest za sve penzionere Srpskoj!

Nedjelja će biti oblačna sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 12, a dnevna -2 do 4, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera