Izvor:
Kliks
28.07.2024
13:18

Janjetina definitivno spada među najukusnije specijalitete.
Jablanica je odavno nezaobilazna destinacija turista koji idu ili se vraćaju s mora. Osim domaćih, tu su i turisti iz inostranstva.
Kako su rekli ugostitelji, u restoranima je konstantna gužva i tokom ljetne sezone nemaju vremena ni za kratki predah.
Dnevno okrenu i do 30 janjadi.
Cijene janjetine po kilogramu se kreću od 60 do 70 KM. Cijene porcija se kreću od 21 do 24,50 KM.
Pored vrhunskog kvaliteta mesa, važna je stručnost u pripremanju. Mnogi majstori su u ovom poslu već nekoliko decenija, što se definitivno primijeti dok jedete janjetinu.
Osim dobre klope, gosti ovdje uživaju i u fenomenalnom pogledu koji se iz gotovo svakog restorana pruža na Neretvu te iskoriste priliku za fotografisanje.
Najnovije
Najčitanije
12
07
12
05
12
04
11
57
11
53
Trenutno na programu