Sarajevo

Kreće isplata naknade za roditelje njegovatelje

  • Izvor: ATV
  • 06.02.2024. 17:19

Isplata naknade za roditelje njegovatelje uskoro kreće, a obuhvatiće ukupno 1.508 osoba, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH.

Kako navode, isplate će biti od 10. februara.

"Nalozi su danas pušteni iz Ministarstva, a već od 10. februara će biti na računima centara za socijalni rad", saopšteno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Za mjesec januar roditeljima njegovateljima uneseni su nalozi za isplate u ukupnom iznosu od 1.660.212,15 KM za 61 centar/službu za socijalni rad na području FBiH.

"Napominjemo da svaki mjesec pristižu novi predmeti, odnosno novi zahtjevi za ostvarivanje statusa roditelja njegovatelja, te da se rješavaju u našem Ministarstvu u mjesecu u kojem ih zaprimimo. Prošlog mjeseca na isplati je bilo 1.470 roditelja njegovatelja, a ovog mjeseca dodatnih 38 roditelja steklo je status roditelja njegovatelja", zaključuje se u saopštenju.


Fatalna crnka tražila čovjeka da ubije njenog muža

Fatalna crnka tražila čovjeka da ubije njenog muža


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film