ATV

Spasili život

Ljekari Srpske i Srbije nakon komplikovane operacije: I najteže stvari moguće uz dobru saradnju

 • Izvor: RTRS
 • 09.09.2023. 08:43

Spasavanje osobe kojoj je napukla srčana predkomora rezultat je velikog zalaganja, rada i vizije koju smo imali kada smo formirali Kliniku za kardiohirurgiju, kojoj je najvažniji cilj spasavanje ljudi, rekao je Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

“Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske je sada kompletan, podigli  smo nivo zdravstvene usluge formiranjem Klinike za kardiohirurgiju”, rekao je Šobot za RTRS.

Šobot je naveo da je na Klinici za kardiohirurgiju izvršeno 300 uspješnih operacija na koje su ponosni.

“Ovo je izuzetno odgovoran i težak posao, motivacija je kad spasite mlad ljudski život. Ovo nam daje snagu i motiv da nastavimo dalje da radimo”, istakao je Šobot.

Đajić: UKC Srpske sposoban i za operacije teških povreda srca

Đajić: UKC Srpske sposoban i za operacije teških povreda srca

Šobot navodi da bez saradnje sa kolegama iz Srbije kardiohirurgija danas ne bi ni postojala.

“Godinama učimo od njih i sarađujemo sa njima i bez Instituta za kardiovaskularne bolesti ‘Dedinje’ i Klinike za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti ‘Dedinje’ ne bi bilo ni kardiohirurgije u Banjaluci. Zajedno snmo se borili od samog početka, od osnivanja do nabavljanja opreme i svega potrebnog kako bi banjalučka kardiohirurgija bila ovakva kakva danas jeste”, zaključio je Šobot.

Petar Vuković, zamjenik upravnika Klinike za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" naveo je da je čast i zadovoljstvo da sa kolegama iz Banjaluke rade zajedno.

Podvig ljekara UKC-a Srpske: Spasili ženu kojoj je napukla srčana pretkomora

Podvig ljekara UKC-a Srpske: Spasili ženu kojoj je napukla srčana pretkomora

“To je sada ustaljena stvar gdje sarađujemo. UKC je jedna ozbiljna institucija u kojoj se osjećamo kao kod svoje kuće. Vidimo jedan veliki napredak koji će u budućnosti biti još veći”, rekao je Vuković.

Kardiohirurg Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Beograd, Miodrag Perić navodi da je sve besprijekorno urađeno na vrijeme i da je na kraju sve bilo onako kako su ljekari očekivali.

“I najteže stvari su moguće kada postoji saradnja i dobri međuljudski odnosi”, naveo je Perić i zaključio da građani Srpske imaju savršene ljekare na Univerzitetsko kliničkom centru.

UKC: Lasersko razbijanje kamena u bubregu uz savremenu opremu

UKC: Lasersko razbijanje kamena u bubregu uz savremenu opremu

Podsjetimo, pravovremenom, komplikovanom operacijom tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci je prije nekoliko dana spasio osobu kojoj je napukla srčana pretkomora.

Zahvat je bio komplikovan i sekunde su odlučivale o životu.

Pratite nas i putem Vibera

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

  Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 17:00 Serija: 1994 (12+) (R)

  Serija: 1994 (12+) (R)

 • 17:50 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  'Po svijetu sa Robertom Dacešinom

 • 18:20 Srpska kuća (R)

  TV Serijal 'Srpska kuća' prati osnivača i članove Fondacije 'Srpska kuća', te predstavnike lokalnih zajednica u kojima grade kuće za višečlane, socijalno ugrožene, porodice u Republici Srpskoj.