Film

"Ljubav tvoja i neposlušnost moja" u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 20.04.2024. 09:53

"Ljubav tvoja i neposlušnost moja", film snimljen po istinitoj priči mladog Podgoričanina Luke Đurapčevića, koji je huk pjesme sa tribine zamijenio liturgijom i himnografijom Crkve. U organizaciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", ova životna priča biće prikazana trebinjskoj publici. Podršku i blagoslov ovom projektu dao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

- Navijački život koji je propraćen nekolicinom fizičkih obračuna, nasiljem i svim tim negativnim aspektima koje nažalost navijački život nosi sa sobom. Gledao je nekako da pozove na pomirenje zakrvljene braće i na pokajanje, i a konačno navijački svijet bude bez tih navijačkih sukoba. Sami smo svjedoci da evo i u Trebinju, bilo je nekolicina istih - kaže Jelena Grujičić iz organizacije "Srbi za Srbe".

Prema želji autora, prikupljeni novac od projekcije filma biće proslijeđen u humanitarnu organizaciju „Srbi za Srbe“ i organizaciji „Mladi za Kosmet“.

- Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", ovaj put će da pomogne četiri porodice. Jedna je sa prostora Kosova i Metohije, druga je sa prostora centralne Srbije, treća iz Hercegovine i četvrta iz Crne Gore. Što se tiče organizacije "Mladi za Kosmet" oni će svoj novac da proslijede za pomoć manastirima na Kosovu i Metohiji - dodaje Grujičićeva.

Trebinjska humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" uspješno djeluje već 10 godina. U brojim akcijama, prikupili su novčana sredstva kojima su olakšali život i svakodnevnicu mnogim ugroženim porodicama. Njihova dobra djela i empatija, duševna su hrana i nadahnuće mnogima koji inspiraciju za vlastitu humanost crpe upravo od njih.

- Trenutno je aktuelna izgradnja kuće porodici Bjelica, za koje smo prošle godine prikupljali sredstva. Takođe, prvi put u Trebinju je bilo organizovano donatorsko veče, gdje smo skupili dosta dobar prilog od strane trebinjskih privrednika. Aktivnosti su velike, ove godine će biti "Trojka iz bloka", "Pikado iz bloka", a ove godine ćemo uvesti i "Žurka iz bloka". Za naše najmlađe možda će to biti Pes iz bloka, da se i oni uključe u našu organizaciju. Na svakom događaju se pojavi veliki broj ljudi, to je nešto što nam je bitno da ljudi prepoznaju organizaciju i da prepoznaju humanitarni rad - izjavio je Boško Radović, iz organizacije "Srbi za Srbe".

Nakon Srbije i Crne Gore, film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ biće prikazan širom Republike Srpske. Trebinjska premijera ovoga filma zakazana je za 23. april u 20 časova u Kulturnom centru.  Cijena ulaznice je dobrovoljni prilog u donatorskim kutijama. Zato, ne zaboravite da je dobrota dar koji se riječima teško opisuje, o njoj se čak i ne govori, ona se djelima i dijeljenjem slavi i nadograđuje za neke više ciljeve.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: