Svjedočenja

Manastir Tumane i čuda: Dječak se probudio iz kome nakon što se majka molila Svetom Zosimu

  • Izvor: Agencije
  • 21.04.2024. 18:33

Poznato je da se u manastiru Tumane kod Golupca dešavaju čuda. Molitve upućene ovom svecu, liječe mnoge bolesti, a najnovija svjedočenja govore o tome da je ovaj svetac oporavio čak i ljude koji su bili u komi. Medicinski otpisane, molitva ih je povratila.

M. M. iz velikog Laola došla je sa sinom u manastir Tumane da zablagodari Svetom Zosimu. Dok je bio u komi, usljed pucanja bubrega, ona je dolazila u manastir da mu se čitaju molitve.

Nakon molitve, sin se probudio iz kome, vratilo mu se pamćenje, i svakoga dana se sve bolje osjećao. Na kraju je skroz ozdravio.

J. D. iz Smederevske Palanke bio je nekoliko dana u komi. Njegova kćerka je pozvala manastir Tumane da se bratija moli za ozdravljenje.

Policajac nije prepoznao fudbalera Zvezde koji je kasnio na derbi: Brate, ja igram sada

Policajac nije prepoznao fudbalera Zvezde koji je kasnio na derbi: Brate, ja igram sada

Kod kivota Svetog Zosima pročitana je molitva. Gotovo u isto vrijeme, J. D. se probudio iz kome. Čim je izašao sa liječenja, došao je u manastir i zablagodario svetitelju.

Mnogobrojna svjedočenja o čudesnim iscjeljenjima kod moštiju Svetog Zosima ispunjavaju ljetopis Manastira Tuman. Ovi sveti primjeri jasno svjedoče vjeru i ljubav naroda prema Bogu i svetitelju.

Osjećajući da je manastir Tuman jedna od najvećih pravoslavnih svetinja, vijekovima ga zovu Đerdapski Ostrog, prepoznajući isti blagodatni dar iscjeljivanja kod Svetog Vasilija i Svetog Zosima.

Mnogi dolaze tužni i bolešću utučeni. Iz svetinje odlaze radosni i zdravi. Sigurno je to da ko jednom dođe i osjeti blagoslov Božji, tumanskoj svetinji iznova se vraća.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: