Međunarodni dan vatrogasaca

 • 04.05.2021. 19:36

Vatrogasno vozilo juri, iskače vatrogasac iz vozila, kamera mu je na kacigi, govori drugom vatrogascu: "Pumpa je upaljena, ti se staraj sad o tome".

Ovo je jedna od intervencija prijedorskih vatrogasaca. Gasili su požar koji je izbio u kući u Saničanima. 

"Ugašeno je ovdje sve samo ima još u ćošku nešto ispod gori, moguće da je šporet, šta li je, ne znam. Evo imaš i ovo gore vidiš…" 

Nije baš svaki dan ovakva akcija ali skoro svakog dana bude neka intervencija. Janko Stojnić je, u 30 godina službe, najviše zapamtio požar u Čejrecima. 

"Imali smo puno zaostataka minsko eksploizivnih sredstava i 2007. je bio nemili događaj. Prilikom gašenja kompletnog imanja i kuće pitao sam vlasnika posjeduje li išta, rekao je da nema, poslao sam ljude, pristupili smo gašenju, došlo je do eksplozije i zadobio sam teške povrede, ostao sam invalid", rekao je Janko Stojnić, vatrogasac. 

Vozač Darko pamti intervenciju na Kozari kada je povrijedio zglob. Jedva je odvezao kolege nazad. Noga je otekla toliko da čizma nije mogla da se izuje. 

"Kolega rekao daj nož da sječemo čizmu, a meni je bilo teško, dobili smo tada novu obuću, gdje ćeš da mi sječeš novu čizmu. Kasnije su se šalili, govorili "Ne da Kečan čizme pa taman otišla noga"", istakao je Darko Kečan, vatrogasac.

Njihova obaveza nije samo gašenje požara. Tu su u svakoj nevolji, asistiraju kada su saobraćajne nesreće, pomažu kada su prirodne nepogode. Pohvale im, često stižu na društvenim mrežama gdje su jako aktivni. Snimci nekih intervencija imaju i po nekoliko stotina hiljada pregleda. Požar autobusa vidjelo je više od 600 hiljada ljudi. 

Međunarodni dan vatrogasaca je prilika da im se kaže hvala jer su, nerijetko budu i u životnoj opasnosti kako bi spasili ljude i njihovu imovinu. 
 

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.