Prijedor

Milan Obradović - najstariji planinar u Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 06.02.2024. 19:25

Godine su samo broj i nisu mjerilo za bilo šta. Ovim se vodi osamdesetšestogodišnji Prijedorčanin Milan Obradović koji je najstariji planinar u Republici Srpskoj.

Ne odustaje, ne posustaje i ne propušta bilo koje okupljanje planinara. Zdrvlje ga u svemu tome dobro prati. 

''Znam gdje mi je zdravstvena knjižica i još vozim, pa još sam zaljubljenik u Sanu i jedan sam od prvih kupača i u jesen jedan od posljednjih'', priča nam Milan.

Milan se planinarenjem počeo baviti još sa 14 godina, a onda su se u to uključili njegov otac, žena i djeca. Član je prijedorskog planinarskog društva "Klekovača". Obišao je najviše vrhove, a posebno bi, kaže izdvojio Triglav.

"Išao sam na najveći vrh BiH, 1956. Maglić, pa na najveći vrh Jugoslavije Triglav, pa kasnije na Olimp u Grčku, pa smo išli na Tatre u Češku", govori on.

Planinarenje spaja ljude i ima neku posebnu draž, poručuje Milan.

Može samo doprinijeti boljem zdravlju i vedrom duhu. Bilo bi dobro, dodaje i da mladi u ovo informatičko doba počnu da cijene prave vrijednosti i pridruže se bilo kom planinarskom društvu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program